FS 17 Modding Guide

Giants Editor Tutorials, Mods & Friends

FS17 | Error: Invalid differential indices

 

 

You should open the vehicle’s i3d in the editor and verify the which index corresponds to which wheel.

Then correct the wheels section in the xml.

Then you can put the correct wheel index (left and right on the same axle) for each differential.
EXAMPLE: There are only 4 wheels at most there should only be 2 axle differentials

 

EXample 8 wheels
 <wheelConfigurations>
 <wheelConfiguration name="$l10n_configuration_valueDefault" price="0">
 <wheels autoRotateBackSpeed="2">
 <wheel rotSpeed="1" restLoad="2.0" repr="0>0" forcePointRatio="0.2" driveNode="0>0" radius="0.57" width="0.5" initialCompression="50" suspTravel="0.2" spring="60" damper="30" maxLatStiffness="20" mass="2" frictionScale="8" hasTireTracks="true" tireTrackAtlasIndex="1" tireType="street" />
 <wheel rotSpeed="1" restLoad="2.0" repr="0>1" forcePointRatio="0.2" driveNode="0>1" radius="0.57" width="0.5" initialCompression="50" suspTravel="0.2" spring="60" damper="30" maxLatStiffness="20" mass="2" frictionScale="8" hasTireTracks="true" tireTrackAtlasIndex="1" tireType="street" />
 <wheel rotSpeed="0" restLoad="2.0" repr="0>2" forcePointRatio="0.3" driveNode="0>2" radius="0.6" width="0.5" initialCompression="80" suspTravel="0.2" spring="80" damper="60" maxLongStiffness="30" maxLatStiffness="60" mass="2" frictionScale="8" hasTireTracks="true" tireTrackAtlasIndex="1" tireType="street" />
 <wheel rotSpeed="0" restLoad="2.0" repr="0>3" forcePointRatio="0.3" driveNode="0>3" radius="0.6" width="0.5" initialCompression="80" suspTravel="0.2" spring="80" damper="60" maxLongStiffness="30" maxLatStiffness="60" mass="2" frictionScale="8" hasTireTracks="true" tireTrackAtlasIndex="1" tireType="street" />
 <wheel rotSpeed="0" restLoad="2.0" repr="0>4" forcePointRatio="0.3" driveNode="0>4" radius="0.6" width="0.5" initialCompression="80" suspTravel="0.2" spring="80" damper="60" maxLongStiffness="30" maxLatStiffness="60" mass="2" frictionScale="8" hasTireTracks="true" tireTrackAtlasIndex="1" tireType="street" />
 <wheel rotSpeed="0" restLoad="2.0" repr="0>5" forcePointRatio="0.3" driveNode="0>5" radius="0.6" width="0.5" initialCompression="80" suspTravel="0.2" spring="80" damper="60" maxLongStiffness="30" maxLatStiffness="60" mass="2" frictionScale="8" hasTireTracks="true" tireTrackAtlasIndex="1" tireType="street" />
 <wheel rotSpeed="0" restLoad="2.0" repr="0>6" forcePointRatio="0.3" driveNode="0>6" radius="0.6" width="0.48" initialCompression="80" suspTravel="0.2" spring="80" damper="60" maxLongStiffness="30" maxLatStiffness="60" mass="2" frictionScale="8" hasTireTracks="true" tireTrackAtlasIndex="1" tireType="street" />
 <wheel rotSpeed="0" restLoad="2.0" repr="0>7" forcePointRatio="0.3" driveNode="0>7" radius="0.6" width="0.48" initialCompression="80" suspTravel="0.2" spring="80" damper="60" maxLongStiffness="30" maxLatStiffness="60" mass="2" frictionScale="8" hasTireTracks="true" tireTrackAtlasIndex="1" tireType="street" />
 
 </wheels>
 </wheelConfiguration>
 </wheelConfigurations> 
 
 <ackermannSteering rotSpeed="60" rotMax="47" rotCenterWheel1="2" rotCenterWheel2="3"/>
 
 <differentials>
 <differential torqueRatio="0.5" maxSpeedRatio="1.3" wheelIndex1="0" wheelIndex2="1"/>
 <!-- front left-right -->
 <differential torqueRatio="0.5" maxSpeedRatio="1.4" wheelIndex1="2" wheelIndex2="3"/>
 <!-- front left-right -->
 <differential torqueRatio="0.5" maxSpeedRatio="1.4" wheelIndex1="4" wheelIndex2="5"/>
 <!-- back left-right -->
 <differential torqueRatio="0.5" maxSpeedRatio="1.3" wheelIndex1="6" wheelIndex2="7"/>
 <!-- back left-right -->
 <differential torqueRatio="0.5" maxSpeedRatio="1.2" differentialIndex1="0" differentialIndex2="1"/>
 <!-- front-back -->
 <differential torqueRatio="0.5" maxSpeedRatio="1.2" differentialIndex1="2" differentialIndex2="3"/>
 <!-- front-back -->
 <differential torqueRatio="0.5" maxSpeedRatio="1.2" differentialIndex1="4" differentialIndex2="5"/>
 <!-- front-back -->
 </differentials>
Advertisements
%d bloggers like this: